Digital – analog lärarkalender del 3

Ok! Nu har jag testat lite mer och går igenom hur du gör för att använda mina mallar i OneNote för att skapa din egen lärarkalender. Kika först igenom ”Digital – analog lärarkalender del 2” för att se hur jag tänkt.

Jag har nu skapat en veckomall, en för varje månad och en för läsåret. Skapat en ny onenote med samma strukturtänk, ett avsnitt med läsårmallen, ett avsnitt för varje månad och inom varje månad skapades sidorna ”månad” och till en början endast v.33. I vecka 33 la jag in veckomallen genom att infoga bild. Sen högerklickar jag på den veckan och får alternativet ”kopiera” och sen dubbelklickar jag under sidan och trycker på ”klistra in”, jag gör så under varje månad upprepande, beroende på hur många veckor det är i varje månad. Därefter går jag tillbaka till varje vecka och döper om sidan till rätt veckonummer.

Kopiera
Klistra in

Eftersom jag nu ska använda denna Onenote på min iPad för att kunna skriva på den, så öppnar jag iPaden och klickar på bilden och ”lägger som bakgrundsbild”

Läsårsvy
Månadsvy
Veckovy

Här är en länk så du kan ladda ner mina bilder för att använda till din egna lärarkalender.

//Camilla, hoppas att de kommer till användning.

 

 

Publicerad av askebackdiaz

Arbetar som Ma/NO-lärare samt förstelärare i digitala verktyg på Södermalmsskolan i Stockholm

4 reaktioner till “Digital – analog lärarkalender del 3

 1. Hej! Jag tycker detta är en suverän idé och något jag är mycket sugen på. Men det jag funderar på är hur det fungerar i praktiken… jag skulle ju vilja att om jag är i veckovyn och lägger in ett möte så ska det också finnas i månads/årsvyn. Alltså att de olika sidorna är synkade med varandra….
  Jag har kikat på Planado för att ha det som digital kalender men jag kan inte se att den har mer än ex. Google har. Hur tänker du om det?
  Det som jag önskar av en kalender är:
  1. synkad så jag kan läsa den i dator/surfplatta/mobil
  2. månadsvy med anteckningsmöjligheter (som synkas till andra delar)
  3. Ämnesplanering bredvid veckoöversikt
  4. Veckovy med planering (synkas till andra delar)
  5. Att göra-lista, Att komma ihåg-lista och Viktigt-lista, gärna i veckovyn.
  6. Elevkontaktuppgifter
  7. Anteckningsmöjligheter.
  8. Kalender med högtider och viktiga (privata) händelser som kan återkomma.

  Och allt detta skulle jag vilja kunna skriva i med tangentbord i datorn, i mobilen med dess tangentbord och med en SPen (Samsung) i ex. Note.
  Sen är det ju såklart kul om allt detta har en snygg och trevlig layout, som jag kan ändra efter tycke och smak.

  Jag vet, mycket jag önskar, men tänk! Det vore så himla skönt att bara ha med sig surfplattan eller mobilen överallt och att DÄR ha allt samlat.

  Hur många av de här sakerna lyckas din briljanta idé bocka för? Många tror jag men jag har inte riktigt kläm på hur den fungerar i praktiken.

  Vänliga hälsningar
  Kicki

  Gilla

 2. Hej!!
  Jag har läst, experimenterat och klurat en massa med OneNote sen jag fick tips om din sida av en på It avdelningen, när jag förklarade vad jag ville ha… Jag tror jag börjar få till det…Men något som jag fortfarande klurar på är hur du gjort med mer detaljerad lektionsplanering… Jag vill verkligen försöka ha allt på samma ställe…Men det går ju inte skapa hur många under flika/mappar/sidor som helst..
  Jag har min veckoöversikt där jag ska kunna kladda, men sen då?! Under vecka 38 skulle jag vilja kunna lägga olika ämnen, dagar eller lektioner, men det går ju inte…

  Eller vet du om det går att göra länkar till en annan sida, så du snabbt kan klicka dig vidare. I din veckoöversikt till tex en lektionsplaneringssida… (känns som du kommit mycket längre i dina försök än jag där av min fråga…)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: