Miniräknaren som är mer än en gammal miniräknare på en skärm

Att kunna visa mer än bara det som senast slogs in på miniräknaren, dvs tvåradiga miniräknare där man ser både uträkningen och svaret i samma ruta, har blivit vanligare bland de analoga minräknare vi hittar i klassrummet. Men denna gör mer än så!

Appen Tydlig börjar med en tom yta, likt en oändlig whiteboard att fylla med beräkningar. Här börjar man att skriva sina beräkningar var man vill och kan sedan påbörja nya beräkningar på samma yta utan att behöva ta bort de gamla. Mina elever kan därför behålla och visa alla sina beräkningar som de vill göra när de löser problem som behöver flera steg.

Några funktioner:

Om du t ex har gjort beräkningen 2345/10 = 234,5 och vill se vad som händer med division med 100 eller 1000, så går man bara in och ändrar de siffrorna inuti beräkningen och svaret ändras då direkt.

Om du har beräknat ett resultat som du vill använda i en ny beräkning, så dra i svaret så skapas en länk (med både pil och en färg) till nästa beräkning. På detta sätt kan du länka ihop olika beräkningar och på så sätt så härleds beräkningarna enkelt, om du gör en ändring någonstans så följer de länkade beräkningarna med. Om man vill förstärka ytterligare vad beräkningen handlar om, så kan man lägga dit etiketter till varje tal, t ex ”Hastighet” om man vill arbeta med sin kommunikation. Jag har tänkt att vi ska arbeta med problemlösning som nästa område och då tänkt att vi ska använda appen och spara skärmbilder som inlämningar.

Miniräknaren går också att utöka med en med en mer avancerad del med fler funktion och grafer.

Kika in på videon så ser du lite mer om hur funktionerna ser ut:

//Camilla, önskar bara att man skulle kunna lägga till egna textrutor och rita med penna på ytan.

Publicerad av askebackdiaz

Arbetar som Ma/NO-lärare samt förstelärare i digitala verktyg på Södermalmsskolan i Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: